Biologisch Rode Maca poeder 300g
Kies uw optie
Maca Sterk 2500mg 60 tabletten
Kies uw optie
Maca Extra Sterk 4000mg 90 capsules
Kies uw optie
Energie Boost 60 tabletten
Kies uw optie
Maca Extra Sterk 4000mg 30 capsules
Kies uw optie
Biologisch Maca poeder 300g
Kies uw optie
Biologisch zwarte maca poeder 300g
Kies uw optie
Wat is Maca?
Peruaanse Maca is een unieke kruisbloemige plant die van nature voorkomt in Zuid-Amerika. Tegenwoordig wordt het verbouwd in de hooglanden van Peru, Bolivia en het noordwesten van Argentinië. Vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen wordt de plant ook wel Peruaanse ginseng genoemd.
Zuid-Amerikanen gebruiken de wortel van de plant als voedsel. De Indiaanse stammen die de bergachtige gebieden van de Andes bewoonden, gebruikten maca al eeuwenlang als remedie. Tegenwoordig is het wereldwijd bekend als een efficiënt superfood met ongelooflijke eigenschappen. Maca heeft een positief effect op de werking van de hersenen en het zenuwstelsel. Er is ontdekt dat maca veel essentiële oliën, de vitamines A, B, E en C, verschillende micro-elementen en mineralen bevat (verbindingen van koper, magnesium, calcium, ijzer, zink).
Voordelen van Maca
Maca staat bekend om zijn gunstige eigenschappen. Het draagt bij aan:
- verbetering van de hersenactiviteit;
- het verbeteren van het geheugen, de intellectuele vermogens van kinderen, volwassenen en ouderen;
- verbetering van de gemoedstoestand;
- het verhogen van de algehele lichaamstoon, de weerstand tegen stress en infecties;
- het verhogen van de lichaamsprestatie.
Maca is ideaal voor vegetariërs, sporters en iedereen die een gezonde en actieve levensstijl leidt. Het wordt echter niet aanbevolen voor zwangere en zogende vrouwen.
Toepassingen van Maca
Maca moet worden gebruikt volgens de aanbevelingen in de instructies van het supplement. Over het algemeen wordt het bij gebruik in capsules 1–2 capsules per dag tijdens de maaltijden ingenomen. Het wordt aanbevolen het supplement in de eerste helft van de dag te nemen, anders kan het slaapproblemen veroorzaken.
Maca-meel kan worden toegevoegd aan gebak, dranken of soepen. Op de plaats van herkomst wordt de plant rauw, gekookt en gedroogd gegeten.
Bijwerkingen en overdosis van Maca
Maca bevat alleen stoffen die gunstig zijn voor het menselijk lichaam; daarom zijn er geen bijwerkingen van het gebruik ervan geregistreerd. Ook zijn er geen gevolgen van een overdosis vastgesteld. Individuele intolerantie voor sommige bestanddelen van het voedingssupplement kan echter uitslag, branderigheid, jeuk en andere allergische reacties veroorzaken na gebruik.

