Study Boost 30 tabletten
Kies uw optie
Koreaanse ginseng 1300mg 60 tabletten
Kies uw optie
Wat is ginseng?
Ginseng is een meerjarige kruidachtige plant die groeit in Azië en Noord-Amerika. Het staat algemeen bekend als een medicinale plant, maar wordt in China ook als voedsel gebruikt. Het wordt al enkele eeuwen gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Men zegt in China dat ginseng in staat is jeugd en leven te verlengen. Meerdere moderne studies, uitgevoerd in verschillende landen, bevestigen de indicaties voor het gebruik van ginseng die beschreven zijn in oude Chinese geschriften.
Voordelen van ginseng
Ginsengwortel zit vol vitamines, peptiden, polysacchariden, biologisch actieve elementen en gunstige micro- en macro-elementen. Het gebruik ervan heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel, de hersenen en het geheugen.
Ginseng is effectief in de neurologie. Het draagt bij aan:
- het verhogen van de hersenproductiviteit, toon, efficiëntie en prestaties;
- het verlichten van vermoeidheid;
- het verbeteren van cognitieve functies, geheugen, stemming, abstract denken, wiskundige en rekenvaardigheden, hersenproductiviteit, reactietijd en nauwkeurigheid;
- het vergroten van de weerstand tegen stress;
- het ontwikkelen van sociale aanpassingsvaardigheden.
Toepassingen van ginseng
Het wordt aanbevolen om ginseng in te nemen volgens de aangegeven dosering van het supplement. In ieder geval mag u er niet te veel van nemen en een overdosis vermijden. Ginseng moet worden ingenomen volgens de aanbevelingen voor het supplement.
Bijwerkingen en overdosis van ginseng
Ginseng kan bijwerkingen veroorzaken. Het gebruik van ginseng, ongeacht de vorm van afgifte (capsules, tabletten of tinctuur), kan hoofdpijn, prikkelbaarheid, verhoogde zenuwprikkelbaarheid, nervositeit, evenals slapeloosheid, diarree, misselijkheid, braken, verhoogde bloeddruk, tachycardie, neusbloedingen, allergische huidreacties veroorzaken.
Een overdosis voedingssupplementen die ginseng bevatten, kan slapeloosheid en verhoogde bloeddruk veroorzaken.

